Zorg voor een zekere toekomst met een op maat gemaakte pensioenregeling voor je werknemers.
Als werkgever wil je goed voor je werknemers zorgen, niet alleen tijdens hun loopbaan, maar ook daarna. Een goede pensioenregeling is een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap en draagt bij aan de financiële zekerheid van je medewerkers op hun oude dag. Hoewel een bedrijfspensioen of collectief pensioen niet altijd wettelijk verplicht is, behalve wanneer dit in de CAO is vastgelegd, biedt het tal van voordelen. Het opzetten van een pensioenregeling toont betrokkenheid bij het welzijn van je werknemers en maakt je bedrijf aantrekkelijker voor nieuw talent. Bij Rivez-Zuiderhuis helpen we je met het opzetten van een pensioenregeling die past bij jouw bedrijf en de behoeften van je werknemers.
Bij Rivez-Zuiderhuis begrijpen we dat elke onderneming uniek is en dat pensioenregelingen complex kunnen zijn. Daarom bieden we op maat gemaakt advies dat is afgestemd op jouw specifieke situatie en de behoeften van je werknemers. Of je nu verplicht bent om aan te sluiten bij een bedrijfstakpensioenfonds of zelf een pensioenregeling wilt opzetten, wij begeleiden je door het proces. Met onze expertise zorgen we ervoor dat jouw werknemers een solide aanvulling op hun AOW opbouwen en dat je als werkgever profiteert van aantrekkelijke fiscale voordelen. Bovendien houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zoals de Wet toekomst pensioenen, die invloed kunnen hebben op je pensioenregeling.
Onze experts staan voor je klaar
Samen stellen we het ideale pakket voor jouw organisatie samen. Bel of mail met onze pensioenexperts.
Alle opties in kaart
We bekijken of je valt onder een verplicht pensioenfonds. Als dat niet het geval is kunnen we zelf een regeling samenstellen bij de juiste pensioenverzekeraar.
We brengen in kaart wat jouw mogelijkheden zijn. We helpen je bij het afsluiten en beheren van jouw pensioenregeling.
Een pensioenregeling is alleen verplicht als dit is vastgelegd in de CAO van je branche of als je onder de werkingssfeer van een bedrijfstakpensioenfonds valt. In andere gevallen is het niet wettelijk verplicht, maar wel een waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde.
Een collectieve pensioenregeling biedt je werknemers een aanzienlijke aanvulling op hun AOW en helpt je om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Daarnaast profiteer je als werkgever van fiscale voordelen en lagere premiekosten door schaalvoordelen.
Bij een middelloonregeling wordt het pensioen opgebouwd op basis van het gemiddelde salaris dat een werknemer gedurende zijn loopbaan heeft verdiend, wat resulteert in een gegarandeerde uitkering bij pensionering. Bij een beschikbare premieregeling ligt de nadruk op de hoogte van de ingelegde premie, waarbij de uiteindelijke pensioenuitkering afhankelijk is van het rendement op de ingelegde premies.
De Wet toekomst pensioenen, die binnenkort in werking treedt, zorgt voor hervormingen in het pensioenstelsel, zoals meer flexibiliteit en keuzevrijheid voor werknemers. Deze wet kan invloed hebben op de manier waarop je pensioenregeling wordt ingericht. Onze adviseurs kunnen je informeren over de specifieke gevolgen en aanpassingen die nodig zijn voor je bestaande of nieuwe regeling.
Je kunt ervoor kiezen om de pensioenpremie volledig zelf te betalen of de kosten te delen met je werknemers. Het deel dat je werknemers inleggen, wordt vaak ingehouden op het brutosalaris, wat hen helpt om fiscaal vriendelijk pensioen op te bouwen.
Ja, als je niet verplicht bent om je aan te sluiten bij een bedrijfstakpensioenfonds, kun je zelf een pensioenregeling opzetten. Dit geeft je de flexibiliteit om een regeling te kiezen die volledig is afgestemd op jouw wensen en budget
Pensioenpremies die je als werkgever betaalt, zijn fiscaal aftrekbaar, wat de netto kosten voor je bedrijf verlaagt. Bovendien profiteren je werknemers van belastinguitstel op de aanvullende pensioenpremies die ze zelf inleggen.
Het is verstandig om je pensioenregeling eens per vier jaar te herzien of wanneer er significante veranderingen zijn in wetgeving, je bedrijfsomstandigheden of de behoeften van je werknemers. Dit zorgt ervoor dat de regeling up-to-date blijft en voldoet aan alle eisen.
Hoewel het niet wettelijk verplicht is, kan het niet aanbieden van een pensioenregeling je minder aantrekkelijk maken als werkgever. Dit kan vooral een nadeel zijn in een krappe arbeidsmarkt waar secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk zijn voor het aantrekken en behouden van talent.
Ja, je kunt ervoor kiezen om een pensioenregeling aan te bieden aan specifieke groepen werknemers, zoals alleen fulltime medewerkers of management. Dit biedt flexibiliteit in hoe je de regeling inricht.
Een bedrijfspensioenfonds is een pensioenfonds dat pensioenregelingen uitvoert voor bedrijven binnen een bepaalde sector. Aansluiting is verplicht als dit is vastgelegd in de CAO van je branche of als je valt onder de werkingssfeer van het fonds.
Het is belangrijk om regelmatig met je werknemers te communiceren over hun pensioenregeling. Je kunt gebruikmaken van pensioenportalen, informatiebijeenkomsten en persoonlijke gesprekken om hen goed te informeren.
Vroegtijdige uittreding kan de pensioenopbouw aanzienlijk verminderen, aangezien de opbouwperiode korter is en het uiteindelijke pensioen lager kan uitvallen. Het is belangrijk om dit goed te bespreken met werknemers die overwegen om eerder met pensioen te gaan.
Onze adviseurs kunnen je helpen om je bestaande pensioenregeling aan te passen aan de nieuwe wetgeving, zoals de Wet toekomst pensioenen. We zorgen ervoor dat je regeling compliant is en optimaal blijft voor zowel jou als je werknemers.
Je kunt eenvoudig een afspraak maken door contact op te nemen met een van onze kantoren. Onze pensioenspecialisten staan klaar om samen met jou een persoonlijk pensioenadvies op te stellen dat perfect aansluit op jouw bedrijf en werknemers.
Heb je een vraag of kom je er niet uit? Neem dan contact op via 088 - 8000 900, het contactformulier hieronder of de chat!